Drupal is hét

online content publishing platform

voor kleine en grote redacties

Drupal is een open source content management systeem en uitermate geschikt voor content publishing. Of je nu een kleine of een grotere redactie hebt, wilt publiceren naar 1 of meerdere kanalen, geen of complexe contentprocressen hebt; Drupal helpt je verder.

Enkele onderdelen die jouw publishing kanaal verder helpt:

  • Redactionele processen zijn gemakkelijk op te zetten. Je kan content door verschillende contentstadia laten lopen.
  • Aantrekkelijke, rijke pagina's zijn te maken met voorgedefiniëerde bouwstenen zoals teksten, afbeeldingen, video's, quotes, grids etc.
  • Redactieleden krijgen emails als content is toegevoegd of is toegewezen voor vervolgacties.
  • Redactieleden kunnen een eigen overzicht maken van de content die voor hun belangrijk is of waar zij nog aan moeten werken.
  • Gemakkelijk taggen van content
  • Eenvoudig te publiceren naar meerdere kanalen dankzij een API.
  • Content laat zich makkelijk responsive tonen.
  • SEO opties die duidelijk zijn voor redactieleden.

De genoemde lijst kan je inzetten en uitbreiden als een set bouwstenen. Sommige onderdelen zullen voor jouw online platform van belang zijn terwijl andere stukken niet nodig zijn. Door onze ervaring kunnen we samen met de klant een online publishing platform opzetten die aansluit bij de processen van de klant.

Omnichannel via Webservices

Drupal is sterk in content management, maar er zijn situaties dat Drupal niet de geschikte kandidaat is om de content in te ontsluiten voor de eindgebruikers, of er is al een systeem waarin de gebruikers actief zijn en waar ook de content gepresenteerd dient te worden. In beide gevallen blijft Drupal de centrale plek voor alle content. Dus of je nu content wilt tonen in je mobiele app, een crm systeem, externe website, een eigen framework of in al die kanalen tegelijkertijd; Drupal biedt je de content via webservices.

Dankzij deze scheiding tussen content en presentatie kan je altijd het beste van 2 werelden benutten. Dankzij de Drupal webservices kan de data-uitwisseling in verschillende formaten plaatsvinden. Drupal is flexibel zodat je kan bepalen in welke vorm de data-uitwisseling plaatsvindt. Standaard wordt html, xml en json ondersteund en dit is naar eigen inzicht uit te breiden.

Let's Talk

Geïnteresseerd of meer informatie?

Neem contact op