Voor Adformatie en Tijdschrift voor Marketing abonnees heeft de Adfo Groep een kennisplatform gemaakt. Deze is gerealiseerd in Drupal met Apache Solr.

Adfo Groep is marktleider op het gebied van marketing- en communicatie-uitgaven en omvat crossmediale titels zoals: Adformatie, Communicatie, Creatie, Marketing Online en het grootste marketingcommunicatie-event van de Benelux: MARCOM. Het is het kennis- en netwerkplatform voor de marcomprofessional. Het totale portfolio bestaat uit tijdschriften, nieuwsbrieven, websites, events, trainingen en social media. Adfo Groep is onderdeel van Sijthoff Media Groep.

Zeer snelle levering, korte lijntjes, veel kennis van zaken. Een prima ervaring!
Elsbeth Eilander van de Adfo Groep

Achtergrond

Als marktleider beschikt Adfo Groep over een grote hoeveelheid informatie en achtergronden. Deze wens is om deze content, zoals artikelen, video's, white papers, presentaties etc., te ontsluiten via een online platform. Via dit platform moest het mogelijk zijn om gemakkelijk en snel te zoeken in deze berg informatie. Daarnaast willen de gebruikers graag de content inzien per thema of subthema. Doordat de markt zich snel ontwikkeld is actualiteit van de artikelen ook belangrijk in de presentatie van de resultaten.

IMPLEMENTATIE

Met Drupal 7 hebben we een online platform gerealiseerd voor alle type content die Adfo groep heeft. Bij het ontsluiten van de content maken we gebruik van Apache Solr als search engine. Hierdoor kan er gemakkelijk gefiltered worden op content. Daarnaast hebben we Adfo groep geholpen bij het bepalen van de waarde van de diverse onderdelen waaruit de content bestaat. Simpelweg gezegd wordt er een weging gegeven aan of een zoekwoord voorkomt in een bepaald type veld. Omdat Apache Solr zeer fijnmazig in te regelen is, was het ook geen probleem om recente content een 'boost' te geven. Zo krijg je als gebruiker minder snel oude en minder relevante content te zien.

Naast het zoeken en filteren hebben wij ook op de detailpagina's ervoor zorg gedragen dat de gebruiker relevante gerelateerde content krijgt. Ook kunnen gebruiker content bewaren in een eigen dashboard.

Let's Talk

Ge√Įnteresseerd of meer informatie?

Neem contact op